Global Money Week în ASEM. Emisiunea BANII VORBESC

În Academia de Studii Economice a Moldovei, manifestările din cadrul Global Money Week 2021, continuă.
Astăzi, 25 martie 2021, a fost difuzată emisiunea BANII VORBESC.
BANII VORBESC reprezintă o serie de emisiuni-interviuri cu personalități marcante din domeniul financiar, a cărei scop primar este popularizarea informației ce ține de finanțe într-o manieră simplă și accesibilă persoanelor interesate. Emisiunea este moderată de Lilia Lificiu-Platon – specialist în comunicare, jurnalistă și fostă moderatoare a emisiunilor în cadrul Moldovan Business Channel.
Subiectul primei emisiuni a fost EDUCAREA FINANCIARĂ FORMALĂ ȘI NEFORMALĂ. Subiectul a fost abordat tridimensional: din perspectivă academică (formală), din perspectivă publică (guvernamentală) și din perspectivă privată (business). De asemenea, s-a pus accent pe modalitatea prin care educarea financiară poate influența creșterea gradului de incluziune financiară a societății.
Invitații emisiunii:
• Dl Grigore Belostecinic – rector al Academiei de Studii Economice din Moldova, dr.hab., prof. univ., academician al AŞM
• Dl Iurie Pașinschi – secretar general, Ministerul Finanțelor
• Dl Adrian Gheorghiță – Director Adjunct pe Advocacy și Dezvoltare, Camera Americană de Comerț din Moldova.
Emisiunea este un efort comun al Academiei de Studii Economice din Moldova, Camerei Americane de Comerț din Moldova (AmCham Moldova), Ministerului Finanțelor, Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal, Centrului de Tehnologii Informaționale în Finanțe și Asociației Obștești FINEDU.
Evenimentul face parte din seria de acțiuni realizate în cadrul Global Money Week 2021 – o acțiune globală de creștere a nivelului de educare financiară în rândul tinerilor.